Mässa och schaktning

Det var nu en hel vecka sedan senaste blogginlägget. Vi har dock inte legat på latsidan fullständigt, utan varit tämligen upptagna med konstruktiva göromål. En del av det har avsatt sig i lite bilder och korta kommentarer på vår Facebook-sida (gå gärna in och följ eller gilla oss!).

Veckans publika händelse var deltagandet på whiskymässan i Vänersborg igår, lördag 24 mars. Den ägde rum på Restad Gård (Hotell Hehrne) och medverkande var förutom hotellets hela whiskysamling även vi från Smögen Whisky, Bergslagens destilleri, Scotch Malt Whisky Society samt Svenska Eldvatten (de båda sistnämnda är oberoende buteljerare – båda kan rekommenderas starkt). Ett par hundra besökare under eftermiddagen hade möjlighet att prova av det mesta och det bästa – vi hade med oss den äldsta lagrade sprit vi har erbjudit för provsmakning så här långt, en 18 månader gammal Bourbonlagrad sprit. Den var klart uppskattad, även om dess något yngre syster (14 mån) från ett refill sherry-fat sålde mer och hade en något större fyllighet. Intresset var stort och en föreläsning som vi höll om tillverkning av whisky var mycket välbesökt. Förhoppningsvis var det också fullt begripligt (manus saknades, kan man säga).

Produktionen har fortsatt som vanligt, med ett par fat som har rullats in i lagret för vila och mognad, i sinom tid. Det börjar bli väldigt fullt – men återigen stort tack till Christer för hjälp med att än en gång stuva om och effektivisera lite bland fatraderna. Nu får vi in vårens produktion också.

För att även kunna producera något efter våren så är det förvisso praktiskt att vi också bygger nytt. Formen och bädden för fatlager och maltlager/samlingslokal är nu färdiga och tack och lov är också den nya tillfartsvägen och planen nu utjämnade, så att man kan transportera sig – dock skall en slityta tillföras, så det blir väl något tjog lass med grus till. Mot slutet av nästa vecka gjuts plattorna.

Idag, våffeldagen, kommer vi också att passa på att njuta av Bohuslän från sin soligaste och fagraste sida, med doften av nygräddade våfflor och kanske också björnbärssylt (björnbär är Bohusläns landskapsbär). Allt med en lätt touch av torvrök från bränneriet…

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *