Ledaig 1990

”Ledaig” är namnet på en whisky som produceras av Tobermory distillery, på ön Isle of Mull, utanför den skotska västkusten. Skillnaden mot whiskyn ”Tobermory” är att Ledaig görs på torvrökt malt. Ofta har den en mycket pikant och egensinnig karaktär. Eftersom det var ett bra tag sedan sist så var det nu så dags att göra ett återbesök:

Ledaig 1990 (Gordon & Macphail ”Connoisseurs Choice”) @ 43 % – doft med citrusskal, blommighet, grönt äpple, en del lädertoner samt lätt men ökande rökighet. Fräsch, maltig smak med söta citroner, gula äpplen och vanilj från viteksfat. Eftersmaken fortsätter på en fruktig bas med lite mer kryddiga rökstråk,bra längd och mandelmassa med viss krydda. Förvånansvärt fruktig och återhållsamt torvig för Ledaig, men helt klart mycket lättdrucken; ”Juicy Fruit och lätt rök”. Totalt betyg: 83/100

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *