Springbank ”Rundlets & Kilderkins”

Så har man då fått en ny buteljering från ärevördiga Springbank framför sig, igen:

Springbank ”Rundlets & Kilderkins” (Nov 2001-Jan 2012; 49,4 %) – Doft med tydlig fudge, mandel och rostad ek samt kompletterad med grillad frukt och en del lakritstoner. Smaken ger tydlig ek, men med fruktig tendens, samt lätt muskot och färsk söt lakrits. Eftersmaken ger kraftiga toner av Demerarasocker inklusive lakritstoner, maltos (maltsmak), lätt ekig krydda och en del röktoner. Totalt sett är den klart ekdominerad och med stor karaktär, i en enkel och mycket drickbar presentation. Sammanfattande omdömet är ”ek och söt lakrits”. Betyget är 84/100.

Whiskyn kommer att börja säljas på Systembolaget som en tillfällig produkt från och med den 1 juni 2012.

Namnet på buteljeringen avser små typer av fat, på mellan 50 och 100 liter ungefär, vilka i Skottland har haft en hel del olika namn, men bland dessa finns alltså beteckningarna ”Rundlets” och ”Kilderkins” (eller ”Kilkins”). Att det handlar om små fat och en såpass lång lagringstid som tio år gör att det är en kraftig ekkaraktär som dominerar.

You may also like...

1 Response

  1. Stig Lindberg skriver:

    Rundlets & Kilderkin är en nyansrik och rund whisky, som smakar mycket för sin ålder. Den är också skönt ekig.Troligen på grund av de små faten.
    Med hälsningar
    Stig Lindberg, Vellinge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *