Svenska Eldvatten, Macduff

Den nya oberoende buteljeraren Svenska Eldvatten släpper idag, den 2 maj 2012, för beställning via Systembolagets beställningssortiment, en lite ovanlig fågel på whiskyhimlen:

Macduff 11 yrs (2000-2011), first fill Sherry butt # 5787 @ 59,8 % – doft med vinösa toner av Oloroso-sherry, valnötter, pekannötter, syltade apelsinskal, champinjon samt kryddighet som muskot, sandelträ och kardemumma; med vatten något mer blommig i tonen. Tydliga ektoner i smaken, med muskot, nejlika, ren ek, körsbärskärnor och katrinplommon som sötma; klart tung. Eftersmaken är som en kompott på plommon och körsbär, med lite doftningar av kanel, muskot och aningen svartpeppar. Detta är en tung Sherrybomb, men av det behagliga slaget och som alltså har en grundläggande sötma från malt och fat. Kan varmt rekommenderas för den som gillar klassisk Sherrylagrad whisky av god kvalitet! Sammanfattning: ”nötig Sherrybomb med plommonkompott”. Betyg: 86/100

Macduff säljs av destilleriet självt som regel under namnet Glen Deveron – destilleriet ligger invid floden Deveron. Oberoende buteljeringar håller regelmässigt klart högre klass och karaktär och använder alltså normalt destillerinamnet Macduff.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *