Ardbeg ”Ardbeg Day”

Det är väl inte utan att man förmodligen är det hundraåttionionde hjulet under vagnen, när man som här kommer med tasting notes för den rätt nyligen släppta ”Ardbeg Day”-releasen från – just det – våra vänner på Ardbeg. Syftet var att ha något speciellt att presentera inför det självutnämnda ”Ardbeg Day”, vilket var den 2 juni 2012. Spridningen har varit effektiv på den och tyckandena om varje ny Ardbeg många. Men, samtidigt så är Ardbeg otvivelaktigt en av de whiskies från Skottland – och världen – som har störst potential och kan utgöra en viss inspiration för många. Däribland oss, till viss del.

Därför tycker vi att det är ett intressant bidrag till whiskyvärlden att även vi ger vårt tyckande bidrag till stacken, även när det gäller denna buteljering. Här är tasting notes helt ”råa”, från den svarta boken själv…fyll gärna i med vad ni själva tycker!
ARDBEG “Ardbeg Day” (2012 release; 56,7 %) Doft med bra fudgenivå, Yukonsalva, klart sötaktig citrus, viss ren vitekston och klar torvrök (23). Smak på maltsötma, lätt kryddig torvrök, marsipan, sav och gröna örter (22). Asklik torv i eftersmaken, läder, konserverad frukt, citronskal (21). Krämig, med ungdomlig torvighet, mycket fatpåverkan; ”ung torvrök och örtig fudge” (21).

Betyg: 87/100

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *