Åtgärdad maltkross

Idag hittades det (högst märkliga och ändå triviala) problemet som gjort att vår ursprungliga maltkross kraftigt underpresterat de senaste omgångarna med ny krossning. Av någon märklig anledning hade tydligen en eller annan säck med malt innehållit några små bitar spånpellets (eller pressade skaldelar). Dessa hade lagt sig längs med det första paret valsar och spärrade helt enkelt vägen för malten, från att dras ned i valsverket. Rull, rull, rull. Efter att all malt dragits ner genom valsverket blottades de obehöriga pelletsbitarna och kunde med en insats om ca tre sekunder avlägsnas. Skillnaden i prestanda var mycket påtaglig.

Ibland är det de enklare detaljerna i livet som gör skillnad.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *