Glengoyne 16 yo single cask

Glengoyne 16 yo ”Cask Owner’s single Spanish oak Sherry hogshead # 2089/1995” @ 56,8 %

Stor och kompakt doft med estriga toner av ek och kanel, nejlika, blodapelsinskal samt grillad frukt. Blodapelsin, ingefära, vanilj, mandel, valnötter och mer allmän frukt i smaken. En eftersmak med något avkylande effekt, med lite mer mynta och allmän örtighet, men samma bas av estriga frukttoner och mycke fina kryddor. Allmänt sett en whisky med stort djup, mycket bra balans, samtidigt som den är mycket läskande och höggradigt njutbar, vilket inte alltid är självklart; ”blodapelsinskal och nötiga Sherrytoner”. Betyg: 93/100

Således en extremt stark rekommendation – detta är absolut en kanonwhisky. Glengoyne kan, trots sin relativa lätthet som råsprit/whisky, fungera utmärkt ihop med Sherryfat. Här är det en kombination av Glengoynes fina, fruktiga destillat, med en Sherry hogshead av yppersta klass. Resultatet är inte bara bra i absoluta termer, utan närapå syndfullt njutbart.

Fanns bara att köpa för den som också är fatägare hos Glengoyne – och är nu (föga förvånande) dessutom tydligen slutsåld.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *