Återstart!

Det har varit lite tunnsått med inlägg här på bloggen. Anledningen är att vi har varit fullt upptagna de senaste veckorna – med annat än att producera härligt maltig och torvig whisky. Först en vecka i Skottland i september, för diverse givande möten och diskussioner, därpå ett par mycket långa men härliga helger på Stockholm Beer & Whisky Festival, där vi fick synnerligen bra respons på de olika typer av mognande (och olagrad) råsprit som vi hade att erbjuda. Sista dagen, i lördags (6/10) sålde vi i princip slut på allt vi hade med oss! Tydligast betyg är väl att det var ett antal personer som kom tillbaka till oss en andra och även en tredje gång, för att köpa ett nytt litet smakprov. Kul för oss!

I och med dagens vedermödor är nu emellertid produktionen igång igen. Första inmäskningen på fem veckor. Bränneriet är inte riktigt detsamma utan den fylliga, härliga doften från mäsk- och jäskar. Dagens inmäskning har nu börjat jäsa i jäskar nr 3 och till morgonen kommer jäskar nr 2 att få sitt, följt av nr 1 på söndag. Vi får också besökare igen, imorgon – men ni är givetvis också varmt välkomna till visningen kl 16.00 som vi erbjuder i stort sett varje lördag under hösten (ej jul/nyår). Vi har också ett antal whiskyskolor som kommer att hållas lördagar framöver – kanske något för dig?

You may also like...

1 Response

  1. Marre skriver:

    Doften, sprids den i grannskapet eller hålls den inom era väggar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *