Blött om fötterna…

Det är ingen ovanlighet att det regnar här på västkusten och allra minst så under oktober/november. Men nu har det regnat lite extra, under en mycket extra lång period, inklusive stora delar av sommaren. Markerna är mättade med vatten och bara en något höjd intensitet i regnandet ger omedelbart upphov till omritning av kartan, med sjöar mest överallt. Detta var, i turboversion, vad som hände igår morse – djuprekordet var ca 4 decimeter, på baksidan av bränneriet, där en två meter bred, ny bäck tog snabbaste vägen till ett redan bräddfyllt dike.

Tack och lov rann det undan på ett par timmar, när regnandet återgick till mer normalt odräglig intensitet. Som en något tidig julklapp skulle vi önska oss att grannens dike rensades upp och erbjöd större utflöde…för uppehåll i regnandet verkar inte vara ett valbart alternativ?

I övrigt har vi idag hållit ännu en whiskyskola, för sex glada deltagare den här gången. Och nästa fat att fyllas blir ett Sherryfat, som bara behöver sådär 50 liter till, av morgondagens spritkörning.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *