Glengoyne 14 yo Cask Owner’s single cask

Den har ett väldigt långt namn, den här buteljeringen, om man har anspråk på att vara komplett i sitt förmedlande av information:

Glengoyne 14 yo Cask Owner’s single American oak Sherry Puncheon # 2085 (July 1998-Sept 2012) @ 59,1 % – torr frukt i doften, med syrlig vitek och vanilj, blommig kokos, fudge och honung. Smaken ger ljus kola, torkad ljus frukt, viss ingefära och muskot samtmed vatten lite läder. Fortsatt ljus kola i eftersmaken, lite jordighet, grillad frukt och grillad gul paprika; med vatten mer tydligt jordig. Fräschör och vibrerande precis karaktär, krämig, syrlighet från eken och den späds mycket varsamt eller inte alls; ”torkad frukt och ljus kola”. Betyget är 87/100 (och det är bra, men den här är oanständigt drickbar för sina goda poäng – en s.k. riktig ”slinka”!)

För er som inte visste det redan: Glengoyne kan prestera synnerligen bra whiskies. Redan den vanliga produktportföljen är bra, men när de väljer ut single casks kan det bli ballistiskt.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *