Fatflyttning

Idag, den 1 december 2012, har det varit Stora Fatflyttardagen. Vi har nu nämligen kunnat påbörja användandet av vårt helt nya fatlager, som behändigt nog ligger vägg i vägg med det gamla (och mycket mindre) fatlagret. Nu har vi att växa i under några år till, utan att total klaustrofobi behöver uppstå.

Ungefär två tredjedelar av de stora faten mellan 110 och 600 liter är nu flyttade in till det nya fatlagret. Samtliga fat i det gamla fatlagret har också brutits ner till golvnivå, efter att ha legat staplade i ”stackar” ovanpå varandra. Det har varit mycket jobb för trucken idag! Vidare är alla vi fyra som var involverade idag klart möra, för faten är tunga och kräver såväl fokus som rätt applicerad råstyrka.

Golvytorna i de båda fatlagren är i det närmaste fyllda med fat av allehanda slag, även om det är mer luftigt i det nya fatlagret – imorgon fortsätter arbetet, nu främst med att bygga upp nya stackar i det nya fatlagret, så att både golvyta och byggnadsvolym utnyttjas maximalt. Utan att man ger efter på säkerhet, användarvänlighet, tydlighet och presentation. Det är många parametrar att hålla i huvudet på en gång.

Gamla fatlagret skall för övrigt bli buteljeringsrum.

You may also like...

1 Response

  1. Erling Karlsson skriver:

    Hej!
    Vill passa på att tacka för heldagen vi hade hos dig för ett par veckor sedan,
    och undrar om änglarna har flyttat in.

    Allt gott från Erling och hans kompisar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *