Ispropp

Den även för årstiden klart stränga kylan med nu flera dygn mellan -10 och -18 grader medför problem. Visst är det bra att kylvattnet blir så kallt att det chockar både het vört och destillatångorna. Men när det blir så här kallt kryper kylan mycket bokstavligt ända in i hjärtat av produktionen. Nämligen i form av ett möjligen något optimistiskt placerat avlopp/golvbrunn. Den visade sig idag ha frusit ihop helt, troligen för att betongen runtom är så kall. Luften ovanför är definitivt på plus. Utan detta avlopp kan stillaget från pannorna inte skickas ut, så situationen var prekär – ända tills ett ihärdigt hackande, värmande och skållande väldigt bokstavligt talat löste problemet.

Nu hoppas vi i största allmänhet att vädret sansar sig och återgår till det normala, med +2, kuling och blandade regnskurar. Lugnast så.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *