16 ton torvig malt

Idag har vi tagit emot den första leveransen av hårt torvrökt malt till vårt nya maltlager. En lastbil med trailer kom med 16 pallar med ett ton vardera, från Skottland till oss. Nu är ju brittisk standard ofta en smula tja, annorlunda, så det visade sig att av de 16 pallarna var det kanske tre som såg likadana ut i uppbyggnaden, vilket ställde särskilda krav på hanteringen av trucken och med viss självklarhet innebar att två pallar blev i det närmaste kaffeved. Dock kunde samtliga pallar och därmed 640 säckar tas in i lagret, med endast en liten reva i en enda säck. Stort tack till lastbilschaufför Tommy, som hade bra tips om hur vi bäst räddade de båda ramponerade pallarna utan att behöva manuellt hantera två ton (80 st) säckar…

När man nu går in i lagret så möts man av en riktig vägg av mättad torvdoft. Mycket tilltalande för den som är böjd åt det hållet.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *