Auchentoshan

Efter visst strul med datorerna och därav påtvingat avstående från blogginlägg så är vi nu tillbaka, välladdade med provningsnoteringar…bland annat av två stycken Auchentoshan (och-n-tå-shn), från Glasgows nordvästra förorter:

Auchentoshan 12 yo (40 %) – doft med söta citron- och apelsinskal, gröna äpplen och blommiga toner. Mer äppelskal, söt citron och apelsinskal i smaken, som också erbjuder lätt men tydlig ek med vaniljtoner. Eftersmaken fortsätter på gröna äppelskal, nu med ingefära, muskot och den typiska, lätt blommiga och kemiska tonen. Fräsch och lätt; ”äppelskal och ingefära”. Betyg: 82/100

Auchentoshan 13 yo (60,4 %) SMWS 5.34, refill Bourbon hogshead – doftar fräscht med ängsblommor och gräs, vanilj, blåbär och lite tvättmedel. Lätt men krämig smak med grönt äpple, vanilj, sandelträ och en blommig sötma. Äpplen och blommor i eftersmaken, återhållsamma ektoner, lite läder; med vatten tydligt blommigare. Fräsch och lätt karaktär med krämighet och djup i enkla toner; ”ängsblommor och äpple”. Betyg: 84/100

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *