Bowmore 11 yo (Sv. Eldvatten)

Samtidigt med den i föregående blogginlägg recenserade Mortlach 1995 så släppte Svenska Eldvatten den 1 juni 2013 även en buteljering av ett fat (refill hogshead om jag förstått det rätt) Bowmore:

Bowmore 2002 (buteljerad 2013) @ 57,1 % – doften ger grill vid brasan, lätta frukter, fudge och citronskal samt lite läder. Bra fatkaraktär i smaken, med tydlig krämighet, rostad malt, mer vedbrasa, grillade äpplen, vanilj och en lätt blommighet. Eftersmaken ger mer malt, nu med ton av kola, grillad röd paprika och äpplen, något kakig och en bistrare torvton på rök. Medelfyllig och krämig, med enkla men mycket ärliga toner som levererar precis vad de skall; ”vedbrasa och grillade frukter”. Score 87/100

En riktigt bra sommarwhisky för båtutflykten vid havet!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *