Mortlach (Sv. Eldvatten)

Den 1 juni 2013 släppte Svenska Eldvatten en buteljering av Mortlach 18 yo i beställningssortimentet (art.nr. 85594). Lagrad på en Sherry butt så har den alla förutsättningar att erbjuda den speciella och tunga karaktär som Mortlach är så känd (och uppskattad) för:

Mortlach 1995 (buteljerad 2013), Sherry butt @ 56,4 % – doftar äppelskal, apelsin och apelsinskal, lätt fudge med vaniljtoner, viss tyngd med aningen svaveltoner i form av tändsticksplån; med vatten uppenbar sherryton och nötighet, med lite blommor. Smaken är fatdriven med ek, vanilj och aromatisk krydda, men också mustiga äpplen, blandade citrusskal, mynta och basilika. Fruktig bas med torrare avslutning, ökande ektoner och en något strävare karaktär med bra bett. En rätt oljig whisky med fräschör och tydlig påverkan från vitek (Sherryfaten), diskret början och bra bett i eftersmaken; ”mynta och mustiga äpplen”. Score 86/100

Läs vidare på bloggen för recension även av Svenska Eldvattens senaste buteljering av Bowmore, som också släpptes den 1 juni 2013.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *