Arran ex Sherry 1786/1996

Dags för ännu en provning av en Arran, som i vart fall till helt nyligen fanns tillgänglig på Systembolaget (samman med ett systerfat):

Arran single cask 1786/1996, ex Sherry @ 53,8 % – mörk och inbjudande, ganska rödaktig färg. Djupt fruktig doft av malt, vin, äppelmos och mogna körsbär; med vatten mer vanilj, tunga men bra ektoner och syrligt kaffe. Mer djup fruktighet i smaken, av det mörkare slaget, rostade toner av både ek och malt. Eftersmaken ger oss en fruktig mörk choklad, rostad vitek, fruktskal och en uppljusande fräschör. Helt uppenbart ett Sherryfat och dessutom ett av hög kvalitet, med massivt smakdjup och visst behov av nedspädning; ”grillad frukt och rostad ek”. Samlat betyg: 90/100

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *