Braes of Glenlivet 20 yo

Det är inte utan att man ligger klart efter med att prova och skriva något om de whiskies som passerar revy (eller snarare fylls på i skåpet)…

Dags nu för en mycket okänd och ovanligt förekommande Speyside-whisky: Braes of Glenlivet. Det är en utpräglad blendingmalt, inte avsedd för buteljering på egen hand. Men även sådana kan prestera väldigt väl ibland, förutsatt att de har fått ett bra fat att mogna i. I detta fallet är det fråga om en helt vanlig refill hogshead (ca 250 ltr volym), vilket kan vara väldigt bra, eller klart otillräckligt när de är slitna…

Braes of Glenlivet 20 yo, Old Malt Cask 1989-2009 @ 50 % – doft på halvtorrt nyklippt gräs, återhållsamt Bourbonfat, med vatten en torr fruktighet av äpple och päron. Syrlig smak som domineras av gräsiga och maltiga toner, viss pappkänsla (slitet fat). Eftersmaken är fortsatt gräsdominerad, med en mycket lätt rökslöja, rosenvatten och torra Ahlgrens bilar, Mycket lätt och klart enkel, lättdrucken om än något spritig. Samlat omdöme: ”gräsig och torrt fruktig”. Betyg: 81/100

Den är alls inte dålig. Men den har verkligen inte fått någonting från fatet och är klart undermogen för sin ålder. Låt oss se om nästa whisky kan vara mer lyckad…?

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *