Första whiskyn!

Idag för tre år sedan, den 20 augusti 2010, fylldes det första fatet hos oss, med råsprit från de tre första spritkörningarna under augusti 2010. Fat nr 1 är en ”barrique” om ca 220 liter och gjord av ny europeisk skogsek, från Limousinskogen i Frankrike, vars ek anses särskilt lämpad för lagring av just spritdrycker eftersom den har förhållandevis grova porer.

Eftersom lagringskravet är just tre år, så innebär det att Fat Nr 1 idag, den 20 augusti 2013, ”fyller whisky” och därmed också att vi nu har riktig whisky i lagret. En mycket viktig milstolpe för vårt bränneri och för oss som verkar i det, givetvis.

En liten sammankomst för provning av Fat Nr 1 kommer att ske lite senare i veckan för nära berörda och journalister som kan sprida informationen till er (ni kommer att kunna läsa om det här också, givetvis!). Emellertid är Fat Nr 1 inte i sig helt färdigt för buteljering, utan det bör få ett par år till under bältet. Första buteljeringen kommer istället att avse andra fat som fylldes under hösten 2010 och kommer att äga rum i november i år, med troligt släpp via Systembolaget i februari 2014.

Till Stockholm Beer & Whisky Festival på Nacka Strand 26-28 september och 3-5 oktober kommer vi också att ha med färdig whisky, från ett par fat som fylldes i september 2010.

You may also like...

4 Responses

 1. ron emery skriver:

  real whisky in the ware house today my birthday might just have to buy a bottle

 2. Jenz skriver:

  Stort grattis! 🙂

 3. Tommy skriver:

  OK, då vet man en sak som kommer att avsmakas, ska bli spännande!

 4. Jerry skriver:

  Kommer att bli kul att avsmaka på SBWF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *