Tidens tand…

Obönhörligen gnager den, tidens tand. Så också här på bränneriet. Värmeelementen till mäskpannan har tappat i effektivitet den senaste tiden och kommer att bytas ut under våren. Detta p.g.a. påväxt som bränt fast på elementen och som delvis är omöjlig att få av. Och igår så small värmeelementet till varmvattenberedaren för mäskvattnet. Nu har den förvisso ett antal tusen timmar fläckfri tjänstgöring bakom sig, men i det fallet verkar det mest vara ett totalhaveri och helt utbyte av enheten som gäller. Förhoppningsvis arbetar man på den leverantören, i trots av mellandagar och allmän ledighetsyra…

Så tiden kan man se på olika sätt. För produktionen av whisky är den central som motor i mognaden och även för att producera en bra råsprit, d.v.s. med långsam bränning och lång jästid etc. Men givetvis innebär den också slitage – alla saker håller inte för evigt (kör din vanliga vattenkokare eller hushållsassistent i sådär 5000 timmar och se hur den mår efter det).

Vi får ta de här små motgångarna som ett tecken på att vi börjar bli etablerade och att den där underhållsbudgeten faktiskt inte bara är en siffra på ett Excelblad, utan behöver användas. Gott så.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *