Vintage 1979 (Svenska Eldvatten)

1979…då var man 8 år och gick i trean, lade all fritid på att spela golf eller läsa böcker och/eller Pilot och såg med ett barns allvar på det sovjetryska hotet.

Det var dock också året då den här saken skapades, nu släppt i en liten serie av Svenska Eldvatten:

”Vintage 1979” @ 52,2 % (beställningsnr på Systemet är 85404) – doft med ljus frukt (mango och päron), vanilj, lätt gräs och rök, tydliga stråk av elegant grain. Gräsig och lätt syrlig i smaken, med djup fruktighet och visst mått av ekbett. En något tropisk fruktsallad i eftersmaken, grädde med lite vanilj, tydligt rökstråk och en maltigt avklingande ton. Mycket mogen karaktär med polerade och relativt djupa toner, väldigt tilltalande och ”stor” stil för en blended whisky; ”fräsch, fruktig och mogen”. Betyg: 88/100

Detta är en riktigt bra blend, med ovanligt djup och stil i tonerna, samtidigt som den är ganska tydligt identifierbar just som en blend. Perfekt som dark horse i en blinduppställning med i övrigt maltwhiskies från säg Speyside och Lowlands.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *