”Primör” släpps!

primor_slide

Torsdagen den 13 mars 2014, från kl 10:00, så är vår första buteljering, Smögen ”Primör”, fri att beställa från Systembolagets s.k. webbsortiment. ”Äntligen!” hörs det lite varstans ifrån och vi är givetvis själva benägna att hålla med…att göra bra whisky tar sin tid och nu är det dags.

Primör är från nio stycken fat av europeisk skogsek, åtta stycken helt nya 110 liter halvstora fat och ett tidigare Bordeaux-vinfat på normalstorleken 225 liter. Styrkan på 63,7 % är liksom färgen vad den blev direkt från faten. Endast lätt barriärfiltrering för att ta bort små träflisor har använts. Mer naturlig än så här blir knappast en whisky! Karaktären är kraftfull, med tydligt markerade toner av malt, aromatiska ekfat och torvrök. Man späder med vatten efter eget tycke och smak och vissa föredrar den helt outspädd, men de flesta som provat den menar att den lyfter ytterligare med så pass vatten i att den håller en styrka på kring 50 %.

Flaskorna är på 50 cl och priset är 1276 kr. En direktlänk till webblanseringen finner du här: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&val=%5eWebblanseringar%24&groupfiltersheader=Default&artikelId=816788&varuNr=40406&filters=val%2c

Primörs artikelnummer är alltså 40406-02.

Vid beställning från webbsortimentet väljer du utleverans i valfri Systembolagsbutik, men själva beställningen görs alltså via www.systembolaget.se och det krävs att du har skapat en egen profil där (gå in på förstasidan, välj ”Logga in” högst upp till höger och sedan ”Skapa konto” och följ instruktionerna – det är enkelt).

Efter att du tagit emot och provat din Primör så tar vi gärna emot dina tankar och tyckanden om den, gärna via mail till info@smogenwhisky.se

Ett tips här är också att INTE dröja med att beställa, eftersom det bara finns 1600 flaskor att beställa och många är intresserade. God jaktlycka!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *