Strane London Dry Gin

And now, for something completely different…

Nej, detta är varken Monthy Pythonsk satir eller ett aprilskämt, utan riktigt allvar. På bästa sätt, skall vi tillägga.

Idag den 1 april 2014 lanseras vår Strane, en London Dry Gin, i det s.k. tillfälliga exklusiva sortimentet på Systembolaget. Den är beställningsbar till alla butiker i landet, men står – så lång tid den nu räcker – på hyllan i de tre s.k. vinkällarbutikerna (Regeringsgatan i Stockholm, Nordstan i Göteborg, Hansacompagniet i Malmö). Torra data är att Strane har artikelnr 10192-02, håller 50 cl vid 47,4 % och kostar 401 kr. Detta för den nu släppta versionen ”Merchant Strength”.

De som har provat Strane har som normalreaktion haft…tystnad. Man har blivit överväldigad av den. Ett exempel från Linköping Whiskyexpo för ett par månader sedan var uttalanden som ”det här var det bästa på hela mässan!” – sagt på en mässa för whiskyentusiaster. Flera sommelierer har också deklarerat den som ”världens bästa gin” och det ligger något i det, oavsett att vi inte ännu deltagit i några av spritbranschens tävlingar med den. Vår avsikt var i alla fall ingen annan än just den att skapa det bästa och vi tycker att vi har lyckats oförskämt bra.

Strane är producerad av oss, i en egen kopparpanna, där utvalda kryddor macereras i sprit och bränns/destilleras med kryddorna kvar i pannan. Kryddorna är 12 till antalet och inkluderar enbär, korianderfrön, sötmandel, basilika, mynta, salvia, citron- och limeskal, kanelstång och lakritsrot, samt två stycken hemliga ingredienser som sätter den berömda pricken över I…Strane och låda, hög uppl

Se gärna den nya hemsidan på www.strane.se med mer information om Strane!

Systembolaget har köpt in ett mindre antal flaskor och för att Strane skall vara fortsatt kvar i sortimentet är den beroende av försäljningsvolymen. Gillar du gin, skall du definitivt köpa den. Gillar du bra sprit i allmänhet, skall du också definitivt köpa den. Tvekar du, så är Strane ändå väl värd att prövas!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *