Summering, mässor

Ja, efter ett visst uppehåll i bloggandet så är det nu dags att ta sig i kragen och åstadkomma ändring och bättring! Denna inleds med en summering av mässorna våren 2014, där vi nu väl kan säga att mässäsongen är över.

Senast var det ”En öl- & whiskymässa” i Göteborg, på Svenska Mässan, som hölls i helgen 10-12 april. Det var andra året och arrangemanget har nu definitivt blivit av med de barnsjukdomar som plågade första dagen förra året. Av köer syntes detta år i princip intet alls. Hela mässan var mycket väl arrangerad och flöt på bra, om än med en mycket lugn dag under torsdagen den 10 april. Men fredag-lördag var det desto mer drag och vi får rikta ett stort TACK till alla er besökare som kom förbi vår monter och som under vissa stunder fick vänta ett litet slag innan ni kunde komma fram – vi var åtta till tio personer när det var som mest hektiskt, men inte ens det räckte riktigt för att helt undvika lite väntan – vi vill ju också gärna ha feedback från er och diskutera våra produkter med er, så det måste få ta lite tid. Gensvaret för våra två huvudprodukter, den första whiskybuteljeringen i form av Smögen ”Primör” respektive vår nyligen lanserade Strane London Dry Gin, var överväldigande positivt och precis som på andra mässor nämndes båda dessa av flera oberoende besökare som den bästa upplevelsen på mässan. Att vi sålde 49 flaskor bara av Primör är väl ett tydligt tecken på att vi gjorde något rätt!

Av några mycket tunga namn inom whiskyindustrin fälldes också kommentarer – om Primör – som ”this is outright awesome!” och ”a very well scultured and malty whisky, most impressive”. Vi tar till oss detta beröm och bygger vidare på det. (Exakt när nästa buteljering kommer vet vi i skrivande stund inte, men vi hoppas kunna göra en buteljering i höst, dock oklart när, i så fall. Ledtiden via Systembolaget är sedan lite av ett problem.)

Under våren har vi också medverkat på Whiskyexpo i Linköping, Passion för Mat i Göteborg och en liten välordnad mässa på Restad Gård / Hotell Hehrne i Vänersborg. Typen av arrangemang har växlat, men mottagandet för våra produkter har genomgående varit överväldigande och uttalat positivt. Vi skulle önska att få se fler renodlade whiskymässor som Whiskyexpo i Linköping, eftersom det ger ett väldigt bra fokus och minskar trängseln som kan uppstå vid mer blandade mässor. Inte för att vi ogillar öl eller andra drycker, och delikatesser, men vi är ett bränneri och vi erbjuder maltwhisky och gin. Men bortsett från detta så har det varit positiva upplevelser och vi återkommer givetvis nästa år också.

Några tankar från er besökare och whiskyvänner, om vad vi kan göra för att erbjuda en än bättre upplevelse kommande säsonger? Meddela oss gärna!

Nästa mässa verkar nu vara Stockholm Beer & Whisky Festival, Nacka Strand, sista helgen i september och första i oktober.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *