Aberlour a’bunadh (batch 47)

Ett normalt sett pålitligt s.k. ”sherrymonster” med högt värde för pengarna (dryga 600 kr) har under en räcka av år varit Aberlour med sin ”a’bunadh”, en buteljering vid cask strength, från enbart Sherry butts, d.v.s. f.d. Sherryfat på ca 500 liters volym. Vi har nu tydligen kommit ända till batch nr 47…

Aberlour a’bunadh, batch 47 @ 60,7 % – doft med väldigt uppenbara toner av såväl sherryfat som Sherry i sig; rostad ek, grillad apelsin, mörk kola, bränd ved och en lätt vinositet. Maltig och vinös sötma i smaken, med toner av mörk apelsinkola och utbränd brasa. Eftersmaken drar mot en sötare apelsin, rostad ek med ingefära och nejlika samt efterhand lite tuttifrutti och tändsticksplån. Sammanfattningsvis inte särskilt komplex men trevlig och väldigt tydlig i det den gör, aningen rå i kanten från en viss aning svaveltoner och ungdom från de stora faten; ”Sherryfat och brasved”. Betyg: 83/100

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *