Hösten 2014

Efter den besöksintensiva sommarperioden har vi nu ett uppehåll i produktionen under september. Men vi är inte sysslolösa för det, utan väntar mest på svalare väder och de ideala omständigheterna för produktionen – whisky produceras året om, men det görs gärna under den svalare tiden på året. Under det att vi väntar på att löven skall börja falla så håller vi oss dock upptagna av urval av fat och buteljeringar. Detta tar mycket tid i anspråk och måste givetvis bli bra, så det gäller att lägga ner det man kan i det (nämligen sin själ och passion). Mer info om det som har och kommer att buteljeras kommer lite senare i höst, men så mycket kan sägas att det rör sig om en styck single cask och därtill första släppet i en liten serie…

Hösten 2014 kommer alltså att se ett eller ett par nya släpp, via Systembolaget. Men som sagt, mer info om detta kommer – glöm inte att kolla hemsidan med denna blogg, eller i vart fall Facebooksidan. (Under tiden finns det alltjämt kvar av vår första buteljering, Smögen ”Primör”, artnr 40496-02 på Systembolaget.)

Vad gäller hösten i övrigt, utöver produktion och buteljeringar, så kommer vi att medverka på några mässor. Först ut för vår del är Stockholm Beer & Whisky Festival på Nacka Strand, som äger rum 25-27/9 och 2-4/10, d.v.s. över hela sex dagar. Därpå kommer 1/11 en liten mässa på Smögens Hafvsbad, 14-15/11 Vin I Göteborg på Valand i Göteborg samt Örebro Öl & Whiskyfestival 21-22/11. Detta är vad vi vet idag, eventuellt kan något ytterligare tillkomma. Kom gärna och besök oss på mässorna!

Vad gäller besök på bränneriet är det enbart bokade visningar som gäller under perioden september-juni. Det börjar bli något trångt med tider, särskilt då för vår populära whiskyskola, som också kommer att köras några gånger per månad under hösten.

Väl mött, oavsett var vi ses i höst!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *