Händer i november

Ute härjar gråheten tämligen rejält, precis som det brukar vara i Bohuslän i november. Grått, fuktigt och rått – eller, ja, så kallt är det verkligen inte ännu, för värmen dröjer sig kvar. Men, om vi lämnar vädret och går in för att se vad som händer före julruschen, vad finner vi då?

Den stora nyheten är två: vi släpper våra andra och tredje buteljeringar, båda två samtidigt, den 20 november kl 10:00 via Systembolagets så kallade ”webbsläpp”. De blir alltså enbart tillgängliga på systembolaget.se från och med kl 10:00 den 20 november, så länge som de nu räcker. Den ena är vår första single cask-buteljering, från fat nr 20/2011, en f.d. Makers Mark fresh Bourbon barrel, som gav 378 flaskor à 50 cl, vid 60,9 % styrka. Den andra är första delen av fyra i en serie omkring de klassiska Sherryfatens påverkan på whiskyn, nämligen ”Sherry Project 1:1” med 932 flaskor totalt, som alltid om 50 cl, vid styrkan 51,8 %. Vi kommer att lämna ut mer info om de båda buteljeringarna nästa vecka, men viktigt att notera redan nu är att Systembolaget bara kommer att ha 300 respektive 600 flaskor av de här två buteljeringarna och att det därmed gäller att vara snabb med sin beställning, innan de tar slut! Priset är 953 kr respektive 853 kr. Slå bara in sökordet ”Smögen” på systembolaget.se och du kommer lätt att finna våra produkter – men se också till att ha en identitet på deras webbsida och att vara inloggad, när startsignalen går!

Sedan har vi också mässorna. Den 1 november var vi med på en liten specialmässa på Smögen, som sig bör, anordnad av Bytteloggets Maltklubb och Smögens Hafvsbad. Bra besökartryck och givetvis ett starkt intresse för våra lokala produkter. Kommande helg, den 14-15 november, deltar vi på ”Vin i Göteborg” på klassiska restaurangen Valand, mitt på Avenyn. Besök oss gärna där! Nästa helg, den 21-22 november, är det så dags för Örebro Öl- & Whiskyfestival och vi kommer att kunna erbjuda även alla de tusentals besökarna där att ta del av en riktigt karaktärsfull och kraftig whisky med tydlig fläkt av havet – något som passar som hand i handske i novembermörkret.

Vidare pågår produktionen i stort sett som vanligt, även om nämnda mässor tar viss tid i anspråk.

Vi kan också avisera redan nu, att vi kommer att komma ut med ett faterbjudande om småfat, som går utanpå i stort sett allt som du kan tänka dig. Watch this space!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *