Släpp 1 okt: Sherry Project 1:3

Den 1 oktober kl 10:00 (exakt) är det dags för vår nästa buteljering att släppas på Systembolaget: Smögen Sherry Project 1:3, en 4 år gammal buteljering som först legat 2 år och 10 månader på helt nya ”Quarter cask”-fat (ca 120 L) av hårt rostad europeisk skogsek och därefter 14 månader på en fresh Sherry Butt (ca 500 L storlek), alltså en gedigen s.k. sherryfinish. Buteljeringen släpps genom ett webbsläpp, vilket innebär att man måste logga in på Systembolagets hemsida och ta sig fram till det webbsläpp som är satt till den 1 oktober, där vår är en av två whiskies (det andra är en Springbank, så vi är i mycket gott sällskap). Det finns 540 flaskor, givetvis vid cask strength (om 53,7 %) och helt utan kylfiltrering eller tillsatt färg, bara helt naturell från faten.

Karaktären är som alltid distinkt maltig och tydligt torvrökig, men här också med flödande fruktighet och viss nötighet från tiden i Sherryfat. Mognaden är avsevärd och vi kan bara beskriva den som väldigt god.

Vi rekommenderar alla att vara inloggade och redo för att trycka på beställningsknappen redan strax före kl 10:00, eftersom det kan förväntas att de 540 flaskorna går åt mycket snabbt. Förra buteljeringens 266 flaskor gick åt på 1,2 sekunder.

Artikelnummer är 11209 och den skall finnas här (men glöm inte att logga in!): https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/smogen-sherry-project-13-1120902

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *