Nytt släpp: Single Cask 3/2010

Torsdagen den 10 mars 2016, kl 10:00, släpper Systembolaget vår senaste Single Cask-buteljering via deras s.k. webbsläpp. Det krävs inloggning på Systembolaget.se för att boka max en flaska per person (det är Systembolaget som satt den kvoten), av de 300 flaskor som släpps.

Buteljeringen är från ett enda fat, med nummer 3/2010. Det är alltså det tredje fatet som över huvud taget fylldes på vårt bränneri, i augusti 2010. Fatet är av europeisk skogsek från Frankrike och har tidigare använts till lagring i ett par omgångar av rött Bordeauxvin. Whiskyn är gott och väl fem år gammal och har givetvis en tydlig rökighet, kompletterad med kraftfulla toner av maltighet från råvaran (torvrökt malt), fruktighet från såväl destillat som fat och därtill de förväntade mustigt kryddiga tonerna från den franska eken.

Artikelnummer är 11592, priset är 993 kr och det är bäst att vara mycket snabb med beställningen, med tanke på det begränsade antalet flaskor – god jakt!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *