Råsprit, idag på Systembolaget

Idag den 31 mars 2016, kl 10:00, så släpps 864 stycken flaskor à 200 ml av vår råsprit (Eng. ”new make”) genom Systembolagets s.k. webbsläpp. Råspriten kallar vi helt enkelt för ”Rå” och den är gjord på malt av sorten Optic, vilken har rökts till hela 74 ppm fenolhalt under torkningen i kölnan. Alkoholhalten är 71 %, vilket är styrkan direkt från spritskåpet. Med andra ord en rejält koncentrerad och intensiv upplevelse – men med en avsevärd maltig mjukhet som grund, vilket gör den klart njutbar även som snaps eller aperitif.

Man får beställa upp till två flaskor per person och det här är ett släpp som inte är någon stående produkt, utan en enstaka händelse. God jakt!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *